Wat een rel

[Computers] 
Bij Radio-Online hebben ze een item over iets waar Erwin Boogert (die in dezelfde uitzending was over dit) al eerder over berichtte: Arnoud Engelfriet's juridische gids voor bloggers.
Wat begint als een standaard-gesprek, ontaardt in een halve rel die tegelijkertijd triest en hilarisch is.

Van Jole maakt eerste een paar nare toespelingen voor hij overgaat op onverbloemde verdachtmakingen. Hij weet Engelfriet te ‘pakken’ met een paar oude teksten die hij ge-Googled heeft. Engelfriet zou een dubbele agenda voeren over anonimiteit omdat hij ooit pedofielen heeft verdedigd.
Je moet echt goed zoeken om in het verhaal van Engelfriet een dubbele agenda te vinden. Tenzij je zelf de dubbele agenda van de ranzige scoringsdrang voert, dan is het goed te doen.

Engelfriet reageert een beetje slapjes. Hij is op het verkeerde been gezet, natuurlijk, maar hij zou toch goed doen om iets van de stelligheid over te nemen van de bloggers die hij heeft bestudeerd.
Dreigen het gesprek te be-eindigen? In de weblogwereld kun je niet vluchten (en krijg je de tijd om te antwoorden). Het gesprek gaat altijd door… tot de volgende rel.

Wat hebben ze nu bereikt bij Radio-Online? De karaktermoord op Engelfriet is één ding. Een ander ding is de zoveelste keer dat in dit programma (digitale) burgerrechten verkeerd worden uitgelegd of anderzins worden zwart gemaakt.
Nu weer mooi anonimiteit in hetzelfde hoekje geduwd als criminelen en pedofielen. Kudos, jongens!

De presentatoren missen heel veel kennis over (digitale) burgerrechten. Het grote publiek mist dat ook. Met wat goede wil zou een programma als dit hen kunnen informeren, hen argumenten aanbieden en een eerlijke intelligente discussie kunnen faciliteren.

Met een heel klein beetje goede wil.

Geplaatst door alper at 2006-01-26 01:46 | Geef commentaar (4) | Trackbacks (0)

Opmerkingen

Re: Wat een rel
En van Jole wordt bij de reacties van Webwereld ook compleet afgebrand. Dit is de zoveelste keer dat zoiets gebeurt. Op controverse kun je blijkbaar ook goed leven.
Geplaatst door: Alper op January 26,2006 13:36


Re: Wat een rel
van jole is toch zo'n beetje het pispaaltje van digitaal nederland?

Hell, wat ge-google verder blijkt zelfs neerlands' armchair intelligentsia niet zo blij met die kerel, hij wordt fiks aangepakt op geenstijl.
Geplaatst door: Reinier Zwitserloot op January 26,2006 21:58


Re: Wat een rel
Vanmorgen naar de podcast zitten luisteren. Ongeacht wat Engelfriet heeft uitgespookt: dit was ronduit misselijk! Iemand uitnodigen en dan overvallen met vragen over uit z'n verband gerukte opmerkingen uit een ver verleden. En dat is niet de eerste keer dat ik van Jole betrap op slechte feitenkennis en doordraven. Het blijkt gewoon een vervelend kereltje.
Geplaatst door: RonvO op January 30,2006 10:25


Re: Wat een rel
Je bedoelt van Jole. Maar ik hoor je.
Geplaatst door: Alper op January 30,2006 15:00


Trackbacks
Stuur trackback naar:http://www.alper.nl/blog/alper/514/tbping
Er is geen trackback.